1515
Annons

First North-bolag ansöker om konkurs

VA Automotives styrelse har beslutat sig för att sätta bolaget i konkurs.

Det innebär att  VA Automotive omgående avbryter den pågående rekonstruktionen. Styrelsen har analyserat olika alternativ och kommit fram till att en konkurs är det bästa alternativet för personalen, kunder och leverantörer. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Det finns intressenter till delar av koncernen, en snabb konkurs bör kunna leda fram till en återstart för de livskraftiga delarna samt rädda värden åt fordringsägarna", skriver VA Automotive. 

Till konkursadvokat har VA Automotive föreslagit Niklas Sigesgård. VA Automotive har haft en katastrofal kursutveckling på First North. Aktien noterades på marknadsplatsen i december 2014 till teckningskursen 6,50 kronor per aktie. Bolaget genomförde i april 2016 en nyemission till kursen 1,65 kronor per aktie. Aktiens senaste betalkurs var 13 öre, vilket motsvarar ett börsvärde på 3,5 miljoner kronor. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?