Annons

Firefly vänder till vinst - höjer utdelningen

Fireflys orderingång ökade med 15 procent under fjärde kvartalet 2017, till 60,6 miljoner kronor medan omsättningen ökade med 28 procent till 56,5 miljoner kronor.

Det framgår av bokslutskommunikén.

Rörelseresultatet uppgick till 6,1 miljoner kronor (-0,6) och resultat per aktie var 0:76 kronor (-0:08).

Bolaget föreslår en höjning av utdelningen till 1:40 kronor per aktie (1:20).

"Den tillväxtsatsning som initierades för drygt fem år sedan har gett önskvärt resultat och bolaget uppvisar för den senaste femårsperioden en genomsnittlig tillväxttakt på över 15 % per år och mer än 20 % för 2017. Det är också glädjande att se att när volymerna ökar så utvecklas lönsamheten på det sätt vi förväntar oss. Årets resultat är därför i linje med vårt långsiktiga mål att år 2020 ha etablerat en organisation som möjliggör en försäljning om 400 mkr och att uppvisa en rörelsemarginal överstigande 15%", står det i rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?