1515
Annons

Fintech värderas till 20 miljarder dollar

Amerikanska fintech-företaget Stripe fortsätter att värderas allt högre av riskkapitalisterna. Vid den senaste finansieringsrundan, där 245 miljoner dollar (2,2 miljarder kronor) togs in, värderades bolaget till 20 miljarder dollar - cirka 175 miljarder kronor.

Det senaste kapitaltillskottet ska enligt bolaget användas för produktutveckling, internationell expansion och till att bygga vidare på Stripes betalningsnätverk, skriver nättidningen Business Insider. Enligt en av bolagets två grundare, John Collison, finns det emellertid inga planer på någon börsnotering i närtid.

"Vi är helt fokuserade på verksamheten. Inga planer på en IPO. Inga planer på någon ytterligare finansieringsrunda", säger John Collison till nättidningen.

Stripes programvara används av företag för att acceptera och följa digitala betalningar. Investerarna räknar med att Stripe kan kapitalisera på den snabba tillväxten för onlinebetalningar och bolagets fortsatta internationella expansion.

Bolaget, med företag som Target, Lyft och Amazon bland kunderna, har mer än fördubblats i värde sedan i slutet av 2016 då bolaget vid en kapitalinjektion fick prislappen 9,2 miljarder dollar.

Lundin Mining meddelar dödsfall i Neves Corvo-gruvan

Gruvbolaget Lundin Mining meddelar att en anställd hos en materialhanteringsentreprenör har avlidit i bolagets Neves Corvo-gruva, Portugal, under fredagskvällen.

Händelsen beskrivs av Lundin Mining som en ”isolerad incident under jorden” som inträffade när personen körde en del av en mobil utrustning.

”Det är med djup sorg som vi rapporterar den tragiska förlusten av en entreprenörskollega. Våra tankar går till familjen, vännerna och vårt Neves Corvo-team i denna svåra tid. Säkerheten för våra anställda och entreprenörer är fortfarande vår högsta prioritet”, säger Lundin Minings vd Peter Rockandel enligt pressmeddelandet.

Relevanta tillsynsmyndigheter har underrättats och verksamheten i gruvan har tillfälligt avbrutits, skriver Lundin Mining vidare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera