ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Finsk sportkedja öppnar i Sverige

  • Mats Svensson, styrelseordförande för Superpark Sverige. Foto: Press

Det finska bolaget Superpark börjar nu bygga aktivitets- och idrottsanläggningar i Sverige. Den första byggs i Uppsala, och målet är att ha tio svenska anläggningar 2021.

Bolaget, som grundades 2012, driver anläggningar där man exempelvis erbjuder hopparker, bollsportscentrum och gymnastikområden. Sedan starten i Finland har man expanderat i Asien och nu etablerar man sig även i Europa, Nordamerika och Afrika.

"Vi har lyckats möta flera samhällstrender och utmaningar med Superpark. Problemet med ökningen av stillasittande bland barn är välkänt. Allt fler barn och ungdomar vänder också den traditionella idrotten ryggen med dess många krav och tidiga elitsatsningar", skriver Mats Svensson, styrelseordförande för Superpark Sverige.

Anläggningen i Uppsala öppnar i augusti, och bolaget planerar att ha tio anläggningar i Sverige inom tre år, med en omsättning på 200 miljoner kronor.

"Vi är övertygade om att vårt koncept kommer att stärka många köpcenters och handelsplatsers attraktivitet i en pågående strukturomvandling", skriver Juha Tanskanen, vd på Superpark.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer