Finnair varnar för inställda flyg

Finnairs flygningar till och från flygplatsen i Helsingfors på fredag eftermiddag riskerar att ställas in till följd av strejk.

"Om strejken äger rum tvingas vi tyvärr ställa in tiotals flygningar", skriver Finnair i ett pressmeddelande.

Totalt har flygbolaget drygt 90 flygningar under de fyra timmar strejken pågår. Detaljerade planer för vilka flygningar som inte kommer att genomföras ska presenteras på onsdag och torsdag.

"Vi kommer informera kunder vars flygningar ställs in direkt med textmeddelanden och göra vårt bästa för att hitta nya resvägar som passar", skriver Finnair.

Strejken kommer bland annat helt eller till stor del slå ut avgörande markservice på flygplatsen, enligt flygbolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?