Finland laddar för dyrt raketkalas

Fyrverkerifantaster har ett gyllene läge att dra till Helsingfors över nyår. Med anledning av Finlands 100-årsjubileum öppnade huvudstaden plånboken när raketbudgeten skulle spikas i år. I vanliga fall uppgår den till 20.000 euro – men i år har den dubblats.

Bild:TT

Flera andra finländska städer gör likadant, men fyrverkerifantasterna kanske ska undvika Åbo just i år. Där är fyrverkeribudgeten oförändrad.

"De är ungefär likadana fyrverkerier så det blir cirka 4.500 euro (cirka 43.000 svenska kronor) för nyårets del. Man får ett riktigt ståtligt fyrverkeri för den summan. Det ingår en slutkläm och stora smällar", säger Mika Akkanen, chef för internationella ärenden i Åbo.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?