Annons

Fingerprints vd: Vi har mycket att göra

Fingerprint Cards rasar på börsen efter att ha visat upp ett rörelseresultat som inte var hälften av var analytikerna väntat sig.
Stora lager med gamla varor är en av förklaringarna till de dystra kvartalssiffrorna, menar Fingerprints vd Christian Fredriksson.
”Nästa år har vi möjlighet att gå in i en mer normal situation”, säger han.

Fingerprints vd Christian Fredrikson.
Fingerprints vd Christian Fredrikson.Bild:Joey Abrait

Fingerprint Cards FING B -4,80% Dagens utveckling , som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, redovisar ett rörelseresultat om 52,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017. Analytikerna hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på 114 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

"Fingerprints tredje kvartal var klart sämre än vad vinstvarningen indikerade i mitten av september.", säger Di:s Ulf Petersson.

Bruttomarginalerna är en bolagets stora käpphästar i rapporten.

”Lagren har varit för stora, så jag är mycket nöjd med att de nu går ner. När gamla varor går ut får vi sämre bruttomarginaler. Det förklarar en av orsakerna till bruttomarginalerna.”, säger vd Christian Fredriksson i Börsmorgon.

Nu ska Fingerprint Cards bli mer kostnadseffektivt.

”Vi har mycket att göra i leveranskedjan och mycket att innovera internt. Över hälften av våra investeringar går just nu utanför de kapacitiva fingerprint-sensorerna för mobilmarknaden”, säger vd:n som väljer att blicka framåt.

”Vi fortsätter med vår ledande position i en utmanande smartphonemarknad, vi har mycket positivt på gång.”, säger han i Börsmorgon.

Klockan 09.56 var Fingerprint Cards ned 14,5 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera