1515
Annons

Fingerprints ordförande Johan Carlström vill skjuta upp rättegång – för femte gången

Fingerprint Cards ordförande Johan Carlström vill att rättegången mot honom avseende insiderbrott skjuts upp igen – för femte gången.

Orsaken är att ett vittne inte kan närvara vid den planerade huvudförhandlingen, rapporterar Dagens Juridik.

Fingerprint Cards ordförande Johan Carlström.
Fingerprint Cards ordförande Johan Carlström.Foto:Bo Håkansson, Bilduppdraget

Det har passerat fem år sedan Johan Carlström, storägare och ordförande i Fingerprint Cards FING B -5,27% Dagens utveckling , åtalades för grova insiderbrott i biometribolaget. Men någon huvudförhandling i tingsrätten har det inte blivit, trots att en sådan har bokats en vid flera tillfällen.

Totalt att huvudförhandlingen flyttats fram fyra gånger. Senast var i december förra året, och orsaken den gången var att Johan Carlström valde att byta försvarsadvokater och att de nya måste få tillräcklig tid på sig att läsa in sig på målet.

Sedan dess har planen varit att Johan Carlström och åklagaren ska mötas i Stockholms tingsrätt den 9 november i år, men den insideråtalade företagsledaren har återigen begärt att den planerade huvudförhandlingen ställs in, uppger Dagens Juridik. Orsaken är att ett av hans vittnen inte vågar resa från Kina till Sverige på grund av sitt hälsotillstånd och den rådande pandemin, rapporterar tidningen.

Stockholms tingsrätt har enligt Dagens Juridik föreslagit en deldom där man endast behandlar de åtalspunkter som inte berör det aktuella vittnet, men även det har Johan Carlström varit negativ till.

Domstolen uppges också har begärt om internationell rättslig hjälp för att få de kinesiska myndigheternas tillstånd att hålla ett vittnesförhör via videokonferens.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?