Annons

Fingerprints ex-topp om H&M: Sista optimisten har snart lämnat rummet

”Den sista optimisten har snart lämnat rummet”.

Det säger chefsstrategen Lars Söderfjell om H&M.

Den tidigare Fingerprint-toppen Lars Söderfjell, numera nordisk aktiechef på Ålandsbanken, gästade måndagens Börsmorgon. 

Där delade han med sig av sina tankar kring det krisande klädbolaget.

På måndagen sänkte analyshuset Jefferis International sin riktkurs för H&M HM B +2,64% Dagens utveckling till 165 kronor från 210 och spår en sänkt utdelning för 2017.

”Den sista optimisten har snart lämnat rummet. Jefferies var en av dem som låg kvar med en riktkurs över 200 kronor väldigt länge. De allra flesta har anpassat sig till nuvarande kursnivå”, säger Lars Söderfjell.

Lars Söderfjell, som efter en paus på 2,5 år, då han först hade en turbulent tid som styrelseledamot i Fingerprint Cards och sedan jobbade som aktiestrateg på Swedbank SWED A -1,14% Dagens utveckling , nu är tillbaka på Ålandsbanken, ser en huvudanledning till att han inte vill rekommendera H&M till sina kunder.

”Jag är mest osäker på hur man ska få fart på H&M-varumärket igen. Vi tror att det finns ett problem i hur varumärket är positionerat och hur det ska kunna ta tillbaka marknadsandelar och bli attraktivt för kärnkunderna, kvinnor och män mellan 18 och 25 år, som man har inriktat sig på tidigare.”

Lars Söderfjell tycker att det märks i intervjuer med både vd Karl-Johan Persson och storägare Stefan Persson att de har tappat fokus kring just varumärket.

”Man är medveten om problemet, men det brukar ta ganska lång tid att ordna upp det. Så jag är inte beredd att köpa H&M på de här nivåerna”, säger han. 

H&M hade klockan 10.30 på måndagen fallit 0,3 procent till 157 kronor.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera