1515

Fingerprint stiger på budrykten

Biometribolaget Fingerprint Cards fick en skakig färd på Stockholmsbörsen under måndagseftermiddagen. Detta efter att en potentiell budgivare uppges ha dragit tillbaka intresse enligt uppgifter till Bloomberg.

"Carlström ville sannolikt ha för mycket betalt", säger en analytiker som följer bolaget.

Bild:Fingerprint Cards

Enligt Bloombergs uppgifter ska ett private equity-bolag ha visat intresse för att lägga ett bud på biometribolaget Fingerprint Cards FING B +4,91% Dagens utveckling . Sedan intressenten, som velat förhandla med styrelsen, hänvisats till den tidigare vd:n och storägaren Johan Carlström ska intresset dock ha dragits tillbaka, enligt en källa med insyn i frågan.

"Att det föregår diskussioner med bolag, framför allt när kursen har havererat och man fortfarande har en ganska stor marknadsandel är väl inte orimligt på något sätt och att prata med huvudägaren är ganska naturligt, "säger en av analytikerna som följer Fingerprint.

Ett techbolag tros ligga närmast till hands.

"Ja, det är sannolikt ett techfokuserat bolag, det finns också industriella aktörer som skulle kunna vara intressanta, både kinesiska bolag och modulhus som man jobbar med. Någon aktör i ekosystemet som skulle kunna tjäna på att ha det här inhouse, ett mediatech-bolag kanske," säger analytikern.

Aktien handlades ner under morgonen men klättrade som mest strax över 6 procent efter att nyheten kablades ut. Bara minuter senare har uppgången reducerats till under 3 procent men handeln är slagig.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?