Annons

Fingerprint slopar optionsprogram efter kritik

Fingerprint Cards ställer in den extra bolagsstämma som var planerad till den 30 november 2016 i Stockholm. Styrelsen har valt att dra tillbaka förslaget omnytt teckningsoptionsprogram efter fortsatt dialog med bolagets ägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen ska återkomma med ett förslag gällande ett nytt incitamentsprogram till ledning och vd i samband med den ordinarie bolagsstämman, som hålls i Göteborg den 20 april 2017.

Styrelsen har som avsikt att ha makulering av utestående aktier som förslag på den ordinarie bolagsstämmans dagordning.

Fingerprint Cards ordförande Jan Wäreby betonar att den inställda extrastämman inte ska tolkas som att bolaget prioriterar ned arbetet med att få ett incitamentsprogram för bolagets ledning på plats.

"Det är extremt viktigt för oss i styrelsen att ta fram ett aktiebaserat incitamentsprogram för vd och övriga i ledningen, som har ett brett stöd hos ägarna", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Efter kritik mot det inför onsdagens extrastämma föreslagna incitamentsprogrammet, dras det förslaget nu tillbaka och stämman ställs in.

Hade ni inte förankrat förslaget?
"Vi hade ju givetvis diskussion med ett antal stora ägare och institutioner innan, men när vi sedan gick ut med detaljerna i programmet fick vi återkoppling från vissa institutioner som var mindre positiva till förslaget", säger Jan Wäreby.

Han vill emellertid inte gå in på exakt vad dessa institutioner hade invändningar mot, men säger att det var "lite olika punkter" i förslaget.

"Man kan också säga att det är positivt att institutionerna nu börjar engagera sig i bolaget. Då är det viktigt att lyssna på vad de säger. Därför var det bättre att ta tillbaka det här förslaget och jobba igenom det lite djupare och vända det till ett program som har ett brett stöd", säger Jan Wäreby.

Tyckte ägarna att det var för generöst?
"Jag vill inte kommentera dialogen vi har med ägarna. Det handlar om lite olika kommentarer kring flera olika punkter", säger han.

Kommer ni att omformulera förslaget helt?
"Ledningen har redan en rörlig del i sin lön. Vi vill komplettera det med en del som är kopplat till aktievärdet. Någon form av aktiedriven komponent kommer vi absolut vilja ha", säger han.

Vad säger vd Christian Fredrikson om det här?
"Jag har givetvis diskuterat det här med honom. Han tycker också att det är viktigt med en bred förankring hos ägarna", säger Jan Wäreby.

Fingerprint Cards skriver också i måndagens pressmeddelande att ambitionen är att fortsätta att öka det institutionella ägandet i bolaget.

"Vi vill få en större stabilitet genom ett större ägande hos framför allt svenska institutioner men också från utlandet. Vi har börjat ha en dialog med institutionerna och det är väldigt positivt att intresset finns där. Vi arbetar för att få en bredare dialog som ju är naturligt för ett större bolag, som vi börjar bli", säger Jan Wäreby.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?