1515

Fingerprint ser normaliserade lager

Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson upprepar bedömningen om att lagren i värdekedjan, som påverkat bolaget rejält negativt de senaste kvartalen, ska vara tillbaka på normala nivåer i slutet av andra kvartalet.

"Som vi tidigare sagt så räknar vi med att lagren i värdekedjan ska vara normaliserade i slutet av det här kvartalet", säger Christian Fredrikson i en intervju med Redeye som analysfirman lade ut på sin hemsida på fredagen.

Christian Fredrikson är för tillfället på affärsresa i Kina och besöker kunder, samarbetspartners och "tar pulsen på marknaden".

Redeyes analytiker Viktor Westman påpekar också att det verkar som att det har varit färre lanseringar av telefoner med Fingerprint Cards sensorer så här långt i år.

Christian Fredrikson förklarar att Fingerprint Cards försöker kommunicera alla lanseringar bolaget har tillåtelse från kunderna att gå ut med.

"De kan därför ge en bra bild över vår kundbas men det är inget bra mått på marknadsandelar eftersom kundernas strategi när det gäller lanseringstidpunkter och hur många varianter man ska lansera varierar", säger han och uppger att flera av bolagets kunder har lanserat väsentligt färre varianter i år och förklarar att statistiken då kan se lite konstig ut.

Han påpekar också att det inte är antalet modeller marknadsandelarna räknas på, utan volymen av telefoner som är sensorförsedda.

"Vi är fortsatt marknadsledande och uppskattar fortfarande att våra marknadsandelar är runt 50 procent", säger Christian Fredrikson.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?