1515
Annons

Fingerprint Cards vinstvarnar

Biometribolaget Fingerprint Cards förväntar sig ett ännu sämre första kvartal och att de kortsiktiga utmaningarna kvarstår under andra kvartalet. Bolaget drar även tillbaka utdelningsförslaget för 2016. Det framgår av ett pressmeddelande.

Christian Fredrikson, vd för Fingerprint Cards.
Christian Fredrikson, vd för Fingerprint Cards.

Enligt Fingerprint Cards väntas de kortsiktiga utmaningarna fortsätta under det andra kvartalet 2017 och bolaget kan därmed inte bekräfta sin tidigare kommunicerade prognos för helåret 2017. Bolaget har även beslutat sig för att avstå från att ge ytterligare prognos för 2017.

”På grund av en svagare efterfrågan från OEM-kunder under det första kvartalet, och den tidigare kommunicerade lageruppbyggnaden, förväntar sig nu bolaget en intäktsnedgång om mer än 50 procent för första kvartalet 2017 jämfört med föregående år. En trög säsongsstart på året har försvagats ytterligare av höga lageruppbyggnadsnivåer i värdekedjan”, skriver Fingerprint Cards i ett pressmeddelande.

Som en konsekvens av den kortsiktiga osäkerheten har bolaget även bestämt sig för att avstå från att ge ytterligare prognos för 2017. Utmaningarna väntas fortsätta in under det andra kvartalet.

Fingerprint Cards styrelse har även granskat det tidigare lagda utdelningsförslaget för 2016 och eftersom marknadsvillkoren försvagats sedan det lades beslutat sig för att dra tillbaka det.

”Det reviderade förslaget är att inte ge utdelning för 2016, utan att gå vidare med makulering av aktier, vilket är i linje med den tidigare kommunicerade ambitionen om en kapitalstruktur för bolaget med fokus på långsiktiga tillväxtmöjligheter”, skriver Fingerprint Cards i pressmeddelandet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?