ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fingerprint Cards gör miljardköp

Fingerprint Cards förvärvar det Kalifornienbaserade bolaget Delta ID, som är en ledande leverantör av teknologi för irisigenkänning.

Prislappen uppgår till 106 miljoner dollar, eller cirka 938 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den kontanta betalningen, som motsvarar ett företagsvärde om 106 miljoner dollar är föremål för vissa uppskjutandevillkor, baserat på ledningens framtida engagemang de kommande två åren, uppger bolaget.

En tilläggsköpeskilling på upp till 14 miljoner dollar, eller cirka 124 miljoner kronor, kan komma att betalas av Fingerprint om Delta ID:s intäkter överstiger dess intäktsprognos för 2017.

Förvärvet förväntas att gradvis påverka vinsten per aktie positivt under 2017 och finansieras genom en kombination av existerande kontanta tillgångar och lån. Förvärvet förväntas ha en marginell effekt på rörelsemarginalen, uppger Fingerprint Cards.

Förvärvet innebär att Fingerprint breddar teknikportföljen med biometriska säkerhetslösningar baserade på det mänskliga ögat. Förvärvet är föremål för myndighetsgodkännanden och förväntas fullbordas under våren 2017.

Fingerprint Cards förvärv av Delta ID innebär att bolaget breddar sin verksamhet från fingeravtrycksensorer till att även inkludera säkerhetslösningar baserade på Delta ID:s irisigenkänningsteknologi.

Det uppger Fingerprint Cards vd Christian Fredriksson, enligt ett pressmeddelande.

"Tack vare förvärvet kommer vi att kunna erbjuda marknaden multimodala lösningar som kombinerar irisigenkänning med våra fingeravtryckssensorer. Produkterna blir därmed både säkrare och mer användarvänliga. Förvärvet är helt i enlighet med vår strategi att expandera vidare från vår position som ledande inom fingeravtryckssensorer för smartphones och bibehålla ledarskapet inom biometri", uppger Christian Fredrikson.

Han uppger vidare att Delta ID kompletterar FPC "perfekt" och han ser synergier både på marknads- och kundsidan.

"Delta ID:s produkter är till exempel certifierade för användning inom Aadhaar i Indien, och Fingerprints har en stark kundbas i Kina", säger Christian Fredrikson.

Delta ID egenutvecklade Active IRIS-system är världens första och enda irisigenkänningssystem för mobiltelefoner, bärbara datorer, tablets och fordon, skriver Fingerprint.

Systemet innehåller en molnbaserad lösning. Active IRIS-systemet är även certifierat för användning med Aadhaar, världens största biometriska identitetssystem. Aadhaar implementeras i Indien av landets regering, och omfattar omkring 1,2 miljarder användare, heter det i pressmeddelandet.

Delta ID grundades 2011 och är baserat i Newark, Silicon Valley, i Kalifornien och har 15 anställda. Befintliga kunder inkluderar Samsung, HP och Fujitsu.

Förvärvet innebär att Delta ID integreras i Fingerprints organisationsstruktur och personalen från de båda bolagen kommer att samlokaliseras i möjligaste mån, uppger bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer