Annons

Fingerprint bekräftar Di:s uppgifter

Fingerprint Cards bekräftar Di:s uppgifter att bolaget har fått ett brev avseende förberedande av ett offentligt uppköpserbjudande avseende bolagets aktier.

 

 

OBS! bilden är ett montage
OBS! bilden är ett montageBild:Colourbox

"Eftersom den samlade bedömningen är att sannolikheten för att uppköpsplanerna ska kunna förverkligas är låg, anser bolaget att uppgifterna inte utgör insiderinformation. Bolaget har därför inte haft någon skyldighet enligt regelverket att självständigt kommentera uppgifterna", skriver Fingerprint i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger också att Stockholmsbörsen, i enlighet med sitt regelverk, ålagt bolaget att kommentera uppgifterna. Fingerprints policy är annars att inte kommentera rykten,spekulationer eller andra uppgifter i media förutom i det fall bolaget har en skyldighet att göra detta.

Fingerprint var klockan 11.40 upp 15 procent. 

Di har tidigare under torsdagen fått uppgifter om att det kinesiska teknikbolaget Watertek Information Technologies grundare och huvudägare Jiangtao Chen fortfarande är  intresserad av biometribolaget Fingerprint Cards FING B -2,26% Dagens utveckling

Enligt uppgift ska ett brev ha överlämnats direkt till Fingerprints styrelseordförande Jan Wäreby och vd:n Christian Fredrikson i tisdags.

Källan i fråga uppger sig stå nära Jiangtao Chen, mannen bakom Watertek Information Technology.

För drygt ett år sedan förekom uppgifter om att det kinesiska bolaget hade lagt ett bud som avvisats av Fingerprint Cards styrelse. Enligt Di:s uppgifter ska processen den gången inte ha gått så långt som till ett bud. De kinesiska intressenterna ska dock ha varit negativt inställda till storägaren Johan Carlström.

Bloomberg rapporterade i mitten av november om att en potentiell budgivare, som velat förhandla med biometribolagets styrelse, ska ha hänvisats direkt till huvudägaren Johan Carlström.

Enligt Di:s källa ska Jiangtao Chen nu på nytt visat sitt intresse för bolaget och förbereda ett bud på samtliga utestående aktier i Fingerprint Cards. En del av due diligence-processen återstår dock och utan att den avklarats finns heller ingen bankfinansiering av köpet.

Intresset ska inte komma direkt från det börsnoterade Watertek utan gå via ett annat bolag, Hongkong Zhongyuan Capital Company, som också kontrolleras av Jiangtao Chen. Bolaget grundades för drygt ett år sedan och i somras utsågs Mike Huang Yang till ny vd. Han har tidigare jobbat på nätverkssidan inom den kinesiska jätten Huawei i bland annat Turkiet och Tyskland.

Beijing Watertek Information Technology är en underleverantör till försvarsindustrin och handlas på Shenzhenbörsen. Bolaget hade en försäljning på motsvarande 2,8 miljarder kronor och rapporterade ett rörelseresultat på 950 Mkr under 2016. Vid utgången av september hade Watertek en nettokassa på 2,7 miljarder kronor, enligt Factset. Det kan ställas i relation till att Fingerprint Cards vid onsdagens stängning hade ett börsvärde på drygt 5,3 miljarder kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?