Annons

Fingerprint avböjer att kommentera budrykte

Ett kinesiskt bolag, som kanske är Beijing Watertek Information Technology, ska i somras ha närmat sig Fingerprint Cards med ett bud på företaget "långt över bolagets marknadsvärde".

Detta enligt uppgifter på webbplatsen Betaville, som hänvisar till tre källor väl insatta i ärendet.

Budet ska dock ha avvisats på grund av att det bedömts vara för lågt. En källa menar att en affär skulle kunna bli verklighet om budet ligger på mellan 140 och 180 kronor per aktie. En annan källa säger enligt Betaville att ett bud måste nå betydligt högre än 180 kronor för att Fingerprint Cards ska acceptera.

Betaville är enligt sajtens presentation en "fräck" sida bland annat om bolagsaffärer. Bakom Betaville står Ben Harrington, som sägs ha arbetat inom finansjournalistik i Storbritannien ett tiotal år, fokuserad på bland annat bolagssammanslagningar och förvärv.

"Vi avböjer att kommentera", säger Malin Strandvall, presskoordinator på Fingerprint Cards, mer än en gång till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagskvällen, angående de uppgifter om ett kinesiskt bud som publicerats på onsdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?