1515
Annons

Finanspolitiska rådet oroat över ekonomin: ”Ett sluttande plan”

Lars Heikensten, ordförande i Finanspolitiska rådet och tidigare riksbankschef, har länge varit oroad över det ekonomiska läget, säger han i Ekots lördagsintervju i Sveriges Radio.

Foto:Claudio Bresciani / TT

Anledningen är den snabba prisökningen på de finansiella marknaderna, pandemin, kriget i Ukraina och nu även den höga inflationen.

Tidigare i veckan presenterade rådet sin årliga rapport. Där fastslogs att både regering och opposition allt oftare bryter mot de finanspolitiska regelverken. Det beskriver Heikensten som att vara ”på ett sluttande plan”.

”Regeringen har lagt fram förslag som gör att man riskerar att spräcka utgiftstaket. Det är valår och i riksdagen är det ingen som står upp för det regelverk vi har, det gör inte det hela mindre oroande”, säger han till Ekot.


Addtech köper Göteborgsbolag inom läkemedels- och kosmetiktillverkning

Teknikhandelsföretaget Addtech förvärvar Gotapack International som har en årlig omsättning på cirka 25 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Gotapack har en stark branschkompetens inom utrustning, reservdelar och service till läkemedelsindustrin, enligt Addtech. Till huvudprodukterna hör process- och förpackningsmaskiner. De primära marknaderna är Sverige, Danmark och Norge.

Tillträde sker på fredagen och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Gotapack International AB är baserat i Västra Frölunda i Göteborg


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?