Annons

Finansministern vill se nytt EU-samarbete mot korruption

Socialdemokraterna vill tillsätta en ny arbetsgrupp som ska arbeta mot korruption i EU. Gruppen är tänkt att ligga under den Europeiska åklagarmyndigheten och fokusera på förbyggande åtgärder.

”Vi måste se till att skattebetalarnas pengar hamnar där de är avsedda. Det handlar om legitimiteten för EU men också för skattebetalningar”, säger Magdalena Andersson.
”Vi måste se till att skattebetalarnas pengar hamnar där de är avsedda. Det handlar om legitimiteten för EU men också för skattebetalningar”, säger Magdalena Andersson.Foto:Emma-Sofia Olsson

”Gruppen ska samarbeta med regeringar i länder som har större problem med felaktiga utbetalningar. Det kan handla om att bygga upp administrativa rutiner eller transparens och öppenhet”, säger finansminister Magdalena Andersson till TT.

Drygt 30 miljarder kronor om året betalas ut felaktigt i unionen, enligt Magdalena Andersson som säger att S ska försöka driva igenom förslaget i EU-parlamentet efter valet.

”Vi måste se till att skattebetalarnas pengar hamnar där de är avsedda. Det handlar om legitimiteten för EU men också för skattebetalningar”, säger hon.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?