Annons

Finansministern vill se fler poliser men vägrar höja lönen

Finansminister Magdalena Andersson (S) vill ha fler poliser, militärer, lärare och undersköterskor. Men det blir inga lönelyft för de grupperna, säger hon till Dagens Nyheter.

Magdalena Andersson.
Magdalena Andersson.Bild:TT

Statsfinanserna går med överskott vilket öppnar möjligheten för finansministern Magdalena Andersson att ge mer pengar till välfärden. På den kommande socialdemokratiska partikongressen kommer hon föreslå satsningar på offentlig sektor.

”Jag vill att vi ska använda överskotten för att öka investeringarna i samhället. Jag vill att vi ska anställa fler läkare, undersköterskor, lärare, fler poliser och fler soldater, säger Magdalena Andersson till Dagens Nyheter.

Exakt hur mycket pengar det handlar om eller hur satsningarna ska utformas kan finansministern inte säga, men det kan handla om att anställa mer stödpersonal som kan ta över enklare uppgifter som till exempel poliser utför i dag.

Det har varit svårt att locka studenter till polis- och lärarutbildningarna. Men extra lönesatsningar är ingen väg att gå, menar finansministern.

”Det vi gjorde med lärarlönerna var unikt och något sådant kommer vi inte att göra igen”, säger hon till DN.

Finansministern ger också i Svenska Dagbladet ett lugnande besked till de bostadsrättsägare som kan drabbas av de nya reglerna för bostadsrättsägare som köpt p-plats elller förändrat sin bostadsyta.

De nya reglerna kommer inte gälla retroaktivt, utan med början från 1 januari 018.

”De som redan har gjort förändringen kan pusta ut”, säger Magdalena Andersson till Svenska Dagbladet.

 

Innehåll från Worldpay from FISAnnons

Så säkras sömlös betalning i omnikanal

Allt fler kunder förväntar sig kunna handla sömlöst över olika kanaler. Det kräver nya lösningar för betalning.

– Vi har lösningar som stödjer transaktioner genom alla olika försäljningskanaler, säger Fredrik Neumann, Country Manager Nordics & DACH på Worldpay from FIS. 

Den nyligen släppta rapporten Global Payments Report från Worldpay visar att 87 procent av konsumenterna handlar via hemsidor av bekvämlighet, medan 77 procent väljer att handla i butik – av samma anledning. 

Samtidigt kommer nya marknadsplatser och appar, sociala medier samt virtual reality – vilket gör omnikanal nödvändigt.

Men när en konsument till exempel handlar via en app och får varan levererad med bud men väljer att returnera den i en butik, ställs den ekonomiska transaktionen inför en utmaning.

– Många handlare har sina kanaler i silos. Det är svårt för en konsument att inleda en transaktion i en kanal och avsluta den någon annanstans, eller att utföra olika transaktionstyper utan krångel, säger Fredrik Neumann. 

Worldpay: Snabbare utcheckning krävs

Samtidigt visar undersökningen att konsumenter som handlar i butik tillbringar runt 60 timmar om året i att vänta i kassaköerna. Eftersom efterfrågan på snabb och friktionsfri shopping ständigt ökar kommer det snart att vara oacceptabelt för konsumenterna att stå i kö i ens några minuter. 

Nu kommer tekniken som gör att kassor och självutcheckning försvinner och ersätts med lösningar där konsumenterna genom sin mobiltelefon scannar och betalar för sina varor.

– Vi kan leverera de betallösningar som marknaden efterfrågar, för att möta dagens och framtidens behov, avslutar Fredrik Neumann.

Om Worldpay from FIS: 

Betallösningar från Worldpay from FIS gör det möjligt för företag att hantera betalningar sömlöst. 

Man erbjuder i dag mer än 300 betallösningar i 126 valutor för handlare, banker och andra aktörer globalt.

FIS är ett Fortune 500®-företag och är medlem i Standard & Poor's 500® Index.

Läs mer på www.fisglobal.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Worldpay from FIS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera