Annons

Finansmannen vinner tvist mot Skatteverket

Den tidigare Lindab-ordföranden Kjell Nilsson krävdes på skatt för de dolda inkomster som upptäcktes i och med Panamaläckan. Men nu har finansmannen fått rätt i förvaltningsrätten.

Bild:Di/TT

Den så kallade Panamaläckan 2016 visade att Kjell Nilsson hade dolda näringsinkomster på 1,2 miljoner kronor. Kjell Nilsson, som även har en bakgrund som vd för Trelleborgkoncernen, lämnade sin post som styrelseordförande i Lindab i och med avslöjandet.

Skatteverket ville att finansmannen själv skulle skatta för inkomsterna, då det berörda bolaget uppgavs sakna driftställe i Sverige.

Men Skatteverket ändrade sig senare, och nu upphäver förvaltningsrätten beslutet att höja Kjell Nilssons näringsinkomst.

Sedan våren 2017 är han misstänkt för grovt skattebrott. Vice åklagare Henric Fager på Ekobrottsmyndigheten uppgav i januari att misstankarna då kvarstod, enligt Nyhetsbyrån Siren.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?