Annons

Finansmannen miljonsäljer i kapsejsat forskningsbolag

Finansmannen Staffan Persson sålde under fredagen en stor del av sitt innehav i forskningsbolaget Pledpharma.

Bolaget har haft ett tufft halvår på börsen och tappat 70 procent av sitt börsvärde sedan årsskiftet.

Staffan Persson.
Staffan Persson.Foto:Jesper Frisk.

Finansmannen och riskkapitalisten Staffan Persson har med 21 procent av kapitalet och rösterna varit störste ägare i forskningsbolaget Pledpharma. I fredags eftermiddag sålde han 4 miljoner aktier, motsvarande nära 7,5 procent av bolagets kapital, enligt ett flaggningsmeddelande.

Det innebär att finansmannen nu äger drygt 7 miljoner aktier i Pledpharma. Näst störste ägare i slutet av mars i år var Peter Lindell med drygt 7 miljoner aktier.

Kursen vid fredagens affär var 5 kronor, vilket betyder att affären var värd 20 miljoner kronor. Aktien, som är noterad på börsens småbolagslista, har i år tappat 70 procent.

Bolaget bedriver forskning och utveckling av terapier för behandling av svåra folksjukdomar.

Pledpharma har under det första kvartalet i år åkt på pumpen när den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA utfärdade ett tillfälligt stopp för fortsatta försök kring en läkemedelskandidat som ska förebygga nervskador i anslutning till cellgiftsbehandling. Bolaget beskrev det som ett bakslag men hävdade att biverkningarna som uppstått inte har med läkemedlet att göra.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?