Finansmannen David Rockefeller har avlidit

Amerikanske finansmannen tillika miljardären David Rockefeller har avlidit i en ålder av 101 år.

David Rockefeller.
David Rockefeller.Bild:TT

Det uppger en talesperson för familjen för Reuters.

Rockefeller var son till John D. Rockefeller Jr och sågs sedan i juli 2004 som familjens överhuvud. Han var också det enda barnbarnet till John D Rockefeller och Laura Spelman Rockefeller som fortfarande var i livet.

Politiskt var han republikan och under sitt långa liv rådgivare åt många presidenter. I bankvärlden var han aktiv i Chase Manhattan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?