Annons

Finanslöner pressas uppåt inför brexit

Lönerna i EU:s finanssektor pressas uppåt när tyska, franska och irländska finansmyndigheter samt Europeiska centralbanken jagar mer personal inför det brittiska EU-utträdet 2019.

Bild:TT

Konkurrensen är särskilt hård när det gäller riskanalytiker med rätt kompetens och trycket uppåt på lönerna syns både i den offentliga och privata sektorn.

Man kan se hur lönerna drar iväg uppåt, säger Nigel David på rekryteringsfirman Charles Levick i London, till nyhetsbyrån Reuters.

Finansinspektionen i Sverige har inte märkt av samma trend när det gäller lönetrycket i finanssektorn ur ett Stockholmsperspektiv, enligt pressekreteraren Victoria Ericsson.

"Det är inget som vi har noterat i nuläget", skriver hon i ett mejlsvar till TT.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?