1515
Annons

Finansjätten: Trump får ingenting gjort

Det är svårare att styra än att kampanja. Det skriver finansföretaget Pimco i en analys en månad efter att Donald Trump tillträdde posten som USA:s president.

Slutsatsen är enligt Pimco särskilt sann när det gäller den ambitiösa lagstiftningsagendan hos Donald Trump och republikanerna i kongressen, vilken innefattar att förändra sjukvårdssystemet, reformera skattesystemet, rulla tillbaka finansregleringar och öka infrastrukturinvesteringarna.

"Att ta itu med bara en av dessa komplexa frågor under ett år skulle vara tufft under de bästa förhållanden - att förmå flytta dem alla skulle kräva en herkulisk prestation", argumenterar finansföretaget.

Sammantaget ser utsikterna för att president Trump kommer att förmå driva igenom sin policyagenda under det första året i bästa fall bleka ut, anser Pimco.

Finansföretaget nämner samtidigt tre faktorer som skulle kunna förändra bilden. Den första är om republikanerna snabbt kan enas om en vision för att reparera eller ersätta Obamacare.

Den andra möjligheten är om beslutsfattare kan komma överens kring inriktningen på en skattereform, särskilt relaterat till gränsskatter.

Den tredje möjligheten vore ifall president Trump, som har skickat aningen blandade signaler rörande skattereformer och Obamacare, använder sin auktoritet för att påskynda lagstiftningsprocessen. Presidentens tal inför kongressen den 28 februari kan ge en fingervisning om hans tillvägagångssätt, noteras det i analysen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?