Finansjätten sänker SEB - här är dagens rekar

JP Morgan höjer sin rekommendation för oljebolaget Enquest till övervikt från tidigare neutral. Riktkursen höjs till 0:40 pund, motsvarande cirka 4:96 kronor, från 0:36 pund. Det framgår av Bloomberg. Enquest slutade torsdagens handel i Stockholm till kursen 2:896 kronor.

JP Morgan sänker sin rekommendation för banken SEB till undervikt från tidigare neutral. Riktkursen sänks till 75 kronor från 87 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för industrikoncernen Trelleborg till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs samtidigt till 200 kronor från 148 kronor. Det framgår av en analys. Trelleborg stängde till kursen 169 kronor på torsdagen.

Morgan Stanley sänker rekommendationen för SSAB till jämvikt från övervikt. Det framgår av Bloomberg News. Riktkursen sänks från 41 till 40 kronor. SSAB:s A-aktie stängde på 32:45 kronor på torsdagen och har stigit cirka 25 procent de senaste tre månaderna.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Balder till 470 kronor från 410 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 448 kronor på torsdagen och aktien har gått upp med 67 procent det senaste året.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för fastighetsbolaget Klövern till sälj från tidigare behåll. Riktkursen höjs dock till 20 kronor från 17 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Klövern stängde på torsdagen till kursen 23:86 på Stockholmsbörsen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Nokia till köp från behåll. Riktkursen höjs till 4:70 från 4:00 euro. Det framgår av en uppdatering från banken.

Handelsbanken sänker Ericsson till behåll från tidigare köp, med en riktkurs om 92 kronor. 

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Fortum till neutral från köp. Det skriver Bloomberg First Word.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?