Annons

Finansinspektionen slår ned på Tesla

Den amerikanska finansinspektionen, SEC, kritiserar Tesla för att ha brustit i sin redovisning och pekar på delårsrapporten i augusti.

Tesla ska enligt uppgift ha använt sig av skräddarsydda mätningar när bolaget valde att återföra vissa kostnader till de intäkter som beräknats enligt generellt accepterade redovisningsprinciper, skriver Wall Street Journal.

SEC sade att medan det tillåter bruk av vissa mått enligt non-GAAP är vissa siffror som justerar intäkter förbjudna enligt tillsynsmyndighetens nya riktlinjer som började gälla den 17 maj. Non-GAAP är siffror som ofta är justerade, till exempel att engångskostnader exkluderas och därmed ger ett högre resultat.

Den amerikanska elbilstillverkaren fick också utstå kritik för att vara långsamma med att ta till sig de nya riktlinjerna som avser non-GAAP siffror.

Någon bötessumma för övertrampet nämndes inte. SEC har avböjt att kommentera.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?