1515
Annons

Finanschefen: Han hade ett enormt mod, ett enormt hjärta

”Det är en enorm saknad, av en kollega, en chef, en vän. Men vi har en stark organisation, det finns nu en stark vilja att driva Pandox så att han skulle vara stolt.”

Det säger Pandox finanschef Liia Nõu, som är tillförordnad vd efter Anders Nissens bortgång

Anders Nissen.
Anders Nissen.Foto:Petronelle Halvorsen

För en dryg vecka sedan meddelade Pandox PNDX B +1,81% Dagens utveckling att vd Anders Nissen behandlades för covid-19 och på söndagskvällen kom beskedet att han gått bort. 

Anders Nissen har varit vd på Pandox sedan hotellfastighetsbolaget grundades 1995 och var därmed en av de börs-vd:ar som suttit längst på sin post. 

”Det är en enorm saknad av en kollega, en chef, en vän”, säger tillförordnade vd:n Liia Nõu, som talar om hur Anders Nissens värderingar genomsyrat organisationen. 

”Han hade ett enormt mod, det fanns inte någonting som han inte skulle våga” säger hon och exemplifierar med hur fastighetsbolaget har tagit sig an den pandemi som till slut skulle ta Anders Nissens liv. 

”Han hade också ett enormt hjärta, det fanns inget ont i honom. Varenda en som har träffat honom såg honom som en ärlig, vänlig person”, säger Liia Nõu och lyfter också fram hans ärlighet. 

”Det var inga omskrivelser. Han hatade allt som hade med byråkrati att göra”, säger hon. 

Han hade ett sätt att leda så att alla kände sig delaktiga, som ett lag, säger Liia Nõu, som varit finanschef sedan 2007.

”Hans sätt att lyfta medarbetare är ju något som gjort att vi alla har älskat att jobba här”, säger hon och tillägger att Anders Nissen kommer att lämna ett tomrum efter sig även i sportvärlden, inte minst inom handbollen där han var ordförande för Svenska Handbollslandslaget. 

Pandox ordförande Christian Ringnes skriver i ett pressmeddelande att styrelsen nu tvingas inleda sökandet efter en ny vd.

”Anders Nissen lämnar efter sig en stark och beslutsför organisation som styrelsen känner stort förtroende för”, skriver han. 

Det finns nu en stark vilja att driva bolaget vidare på ett sätt som skulle göra Anders Nissen stolt, påpekar Liia Nõu.

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?