1515

Finanschef: GHP kan nå målen med befintlig struktur

GHP kan nå de finansiella målen med befintlig struktur, även om man vill fortsätta växa. Det säger bolagets finanschef Philip Delborn vid bolagets kapitalmarknadsdag i Stockholm. 

GHP:s finansiella mål är en tillväxt på 15 procent, både organisk och via förvärv, samt en ebitda-marginal på 10 procent. Förra året var tillväxten 16 procent och marginalen 8,5 procent.

"Jag tycker den verksamheten vi har i grunden kan leverera det här, men vi vill växa och utvecklas. Det finns jättemycket potential", säger finanschefen på en fråga om GHP kan klara av målen med befintlig struktur.

Han tillägger att bolaget äger frågan själva och kan påverka utvecklingen genom att ta bort flaskhalsar och förbättra organisationen.

Det är enligt Delborn ofta personalfrågan som utgör flaskhalsen, även om GHP har ett bra rykte och en bättre position att attrahera personal. Operationssalar kan vara en annan flaskhals, om än "inte lika jobbig" medan tillgången av patienter inte är lika besvärande.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?