Annons

Finansbolag prickas av FI

Sörmlands Sparbank och Exceed Capital prickas av Finansinspektionen och får betala en sanktionsavgift.

Sörmlands Sparbank har haft brister i sin riskhantering och styrning. Styrelsen har brustit i sitt ansvar, skriver FI och delar ut böter på 12,7 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.

Även Exceed Capital har haft brister i sina rutiner och dålig kontroll på kundernas medel. FI övervägde att dra tillbaka bolagets tillstånd, men sedan bolaget vidtagit åtgärder nöjer sig FI med att dela ut en varning och böter på 3,5 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?