1515
Annons

Fillon står inför svår balansakt

Det blev en storseger för högerpolitikern François Fillon när den franska högern röstade fram sin kandidat till presidentvalet i söndags.
En svår balansgång väntar dock honom, när han ska locka högerväljare utan att skrämma bort vänstern.

François Fillon.
François Fillon.Bild:TT

Med 66 procent tog François Fillon hem primärvalet mot konkurrenten Alain Juppé, som in i det sista hade hoppats på en seger.

Därmed kommer François Fillon ett steg närmare att bli Frankrikes näste president, när valet hålls i april och maj 2017. För att Frankrikes näste president med stor sannolikhet tillhör högerpartiet les Républicains, är opinionsmätningar, analytiker och till och med vänsterpolitiker, överens om.

Men innan François Fillon kan flytta in i Elyséepalatset väntar en lång och hård kamp, där mycket fortfarande kan hända.

Nu gäller det för mannen som var premiärminister under Nicolas Sarkozy att förklara vad han vill för Frankrike.

Under primärvalskampanjen har han framstått som relativt konservativ, även om han själv kallar sig liberal. Han är internationalist, men inte riktigt lika EU-vänlig som Alain Juppé och säger sig uppskatta Rysslands president Vladimir Putin.

På den ekonomiska fronten vill François Fillon bland annat sänka hushållens skatter, och avskeda 500.000 statliga funktionärer, bland annat genom att öka tjänstemännens arbetstid från 35 till 39 timmars arbetsvecka.

När hans politiska motståndare påstått att hans politik är orealistisk och leder till försvagad tillväxt, har François Fillon bara ryckt på axlarna och frågat ”vilken tillväxt?”, samtidigt som han anser att Frankrike när budgetbalans 2022 om han får styra.
Efter segern måste François Fillon bli tydligare. Hittills har han framstått som stadig, lugn och ärlig. För att få fram sitt budskap har han inte behövt veva med händerna, som många andra franska politiker gör.

Nu måste han visa vad det betyder när han säger att ”Frankrike vill ha sanning och handling”. Lyckas han kan han bli den samlande man som högerpartiet les Républicains har saknat, efter att i flera år ha hemsökts av den impopuläre forne statschefen Nicolas Sarkozy.
Misslyckas han blir presidentvalet i vår genast mycket oklarare.

Anledningen stavas det högerextrema partiet Front National och dess partiledare Marine le Pen. Enligt de flesta mätningarna är det nämligen hon och François Fillon som står öga mot öga i den andra presidentvalsomgången den 7 maj.

För François Fillon innebär det en klurig sits. Han har under hösten tydligt markerat sin ståndpunkt i frågan om invandring; vid flera tillfällen har han pratat om islam som ett problem och betonat vikten av att de som bor i Frankrike anammar en fransk identitet. Det kan hjälpa honom att plocka rösterna från potentiella Le Pen-väljare.

Men väljer han att flörta för hårt med de högerextrema väljarna (ett misstag som Nicolas Sarkozy gjorde) kan han också avskräcka mer liberala väljare inom sitt parti, och kanske än viktigare, de vänsterväljare som i ett Fillon-Le Pen-scenario skulle tvingas rösta på honom.
François Fillon står med andra ord inför en svår balansakt. Men klarar han att inte ramla ser det ut som om Frankrike får ett betydligt stabilare styre än vad landet har haft de senaste fem åren med François Hollande vid makten.

Experterna: ”Gyllene tillfälle” – byt jobb och maxa lönen

Att byta jobb kan ge lönen ett rejält uppsving när inflationen gräver hål i plånboken. Men för att landa drömtjänsten krävs både ett lockande cv och vassa argument.

Två experter tipsar om hur du ska tänka kring jobbyte, lyfter fram det viktigaste men bortglömda cv-knepet och pekar ut vilka knappar det gäller att trycka på i lönediskussionen. 

”Vi kan konstatera att vi har den hetaste sommaren på arbetsmarknaden någonsin. Det är ett gyllene tillfälle”, säger rekryteringskonsulten Anna Arborelius.

Foto:Fredrik Sandberg/TT, LEIF R JANSSON / TT

Slutet på sommaren innebär högsäsong för jobbsökande. Semestern får många att ifrågasätta alltifrån övertidstimmar till pendlingsavstånd och lönenivå.

”Många funderar över hur man kan fortsätta ha det lika bra som på semestern och drömmer om en förändring. Jag tycker att man ska ta tillvara på den lusten och energin”, säger Rebecca Hallberg, som jobbar med rekryteringsmarknadsföring på TNG.

Rebecca Hallberg, TNG.
Rebecca Hallberg, TNG.Foto:Press

Förutsättningarna att lyckas är osedvanligt goda. Åtminstone enligt Manpowers arbetsmarknadsbarometer, som mäter om arbetsgivare förväntar sig ökad sysselsättning. 

”Vi kan konstatera att vi har den hetaste sommaren på arbetsmarknaden någonsin. Det är ett gyllene tillfälle att se sig om efter någonting nytt eftersom det är kandidatens marknad”, säger Anna Arborelius, rekryteringskonsult på Manpower.

Anna Arborelius, Manpower.
Anna Arborelius, Manpower.Foto:Press

Att byta jobb är dessutom ett effektivt sätt att höja sin lön. Ett påslag på 10 procent är inte ovanligt, vilket kan jämföras med 2,1 procent i snitt per år i reallöneökningar under perioden 1995 till 2021. 

I år kan jobbytet vara ett sätt att ducka den reallönesänkning som blir verklighet för många i och med den höga inflationen. Men Rebecca Hallberg avråder från att använda inflationen som argument för att maxa sin lön.

”Det blir ett ganska svagt argument för arbetsgivaren att ta emot, men däremot kan man hänvisa till lönestatistikstatistik som ju kan ha gått upp”, säger hon och får medhåll av Anna Arborelius:

”Alla ställs ju inför inflationen, så det blir inte så slagkraftigt”, säger hon.

Den som vill få upp lönen bör i stället fokusera på att lyfta fram prestation, kompetens och framtida potential, tycker de båda experterna. Arbetsgivare öppnar gärna plånboken för kandidater som är pålästa, visar att de förstår organisationens utmaningar och kan argumentera för att de kan bidra med en lösning.

”Ta reda på mer än det allmänna. Hur går det för bolaget, vad kan vara utmanande för branschen och marknaden framöver och vad kan du komma in med? Visa att du vill hjälpa bolaget framåt”, säger Anna Arborelius och rekommenderar att drämma till med ett relativt högt löneanspråk.  

”För att det ska bli någon form av förhandlingsläge så måste man ta i mer. Det brukar inte bli bra för att man kommer in på för låg nivå, varken för en själv eller för arbetsgivaren som då riskerar en anställd som snabbt går vidare. Så man ska ta i litegrann.”

För att komma så långt krävs dock ett lockande cv. Rebecca Hallberg tipsar om att se det som en trailer, som lyfter fram det viktigaste och sparar detaljerna till senare.

”Ett cv ska inte ge dig jobbet, det ska ge dig en intervju. Den som läser ska bli nyfiken på att veta mer”, säger hon.

Experterna är eniga om att det viktigaste knepet ofta är det som glöms bort: att anpassa det man lyfter fram till vad som efterfrågas i platsannonsen. Ett bra cv är dessutom luftigt och lättläst, med ett språk som går att förstå även utanför organisationen.

”Många krånglar till det, så att det blir plottrigt och är svårt att få ett grepp om kompetensprofilen. Nyckeln är att göra det lätt för rekryterare att orientera sig så att man tar sig igenom en första gallring ”, säger Rebecca Hallberg.

Samtidigt krävs ett ”spetsigt” cv för att sticka ut, tycker Anna Arborelius. En chef kan till exempel specificera hur stora organisationer den lett och lyfta fram tydliga resultat. 

”Att vara generell och tro att cv:t talar för sig själv är förlegat. Du måste paketera ditt cv och personliga brev så att du säljer in dig själv”, säger hon.

Men till lycka för alla som har jobbsökarångest finns en genväg som är tillåten: att länka till sin Linkedin i stället för att utforma ett cv och personligt brev på egen hand. Till skillnad från ett högst generellt personligt brev ses det inte som ett tecken på lathet.

”Nej absolut inte! I dag är det likvärdigt ett cv och kan till och med ge fördelar”, säger Rebecka Hallberg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera