Annons

Filippinskt gruvstopp lyfter nickelpriset

Den filippinska regeringen har beordrat att stänga ett 20-tal av landets gruvor, varav de flesta är nickelproducenter, enligt Reuters.

Ordern, som fått stöd av president Rodrigo Duterte, är en del av regeringens kampanj att förbättra miljön.

Problemet är inte gruvorna i sig, det handlar om social rättvisa, säger miljöminister Regina Lopez som ligger bakom beslutet.

Nedläggningarna slår mot gruvor som tar upp hälften av landets årliga nickelmalmsproduktion.

Eftersom Filippinerna är en av världens största nickelproducenter bidrog även nyheten till att nickelpriset steg till sin högsta nivå på tre veckor.

Gruvproducenterna har ännu inte fått en formell order att stänga ned verksamheterna. Samtidigt säger företrädare för gruvsektorn att berörda bolag kan komma att kräva en rättslig prövning av beslutet, enligt Reuters.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?