1515

Fiat-Chryslers vd tar död på Kinarykten

Spekulationerna om kinesiskt köpintresse för Italiensk-amerikanska fordonsjätten Fiat-Chrysler har ebbat ut och bolaget här tidigare i sommar själva dementerat vissa av dessa spekulationer.

Fiat-Chryslers vd Sergio Marchionne i samtal med den tyske F1-föraren Sebastian Vettel vid helgens Grand Prix i Monza.
Fiat-Chryslers vd Sergio Marchionne i samtal med den tyske F1-föraren Sebastian Vettel vid helgens Grand Prix i Monza.

Under förberedelserna för morgondagens GP-tävling i Formel 1 på klassiska Monzabanan i Italien säger bolagets vd Marchionne att de inte fått något bud och att det inte förekommer något arbete i riktning mot en "stor affär", rapporterar Reuters.

Marchionne säger att fokus ligger på att fortsätta leverera enligt bolagets affärsplan och upprepar planen om att fortsätta den renodling av bolagen som ingår i koncernen med målet att vara klar 2018.

I koncernen ingår bilmärkena Maserati och Alfa Romeo som också omgivits av försäljningsrykten under sensommaren. Marchionne säger till journalister att dessa märken skall vara kvar åtminstone tills dess att enheterna klarar av att stå på egna ben och att en eventuell försäljning av sport- och lyxbilsmärket inte kan ske förrän i april 2019 då hans tidsbegränsade chefsförordnande löper ut.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?