1515

FHM: Besked om Astra-vaccinet i eftermiddag

Folkhälsomyndigheten ger ännu inga nya besked om det går att återuppta vaccinationerna med Astra Zenecas vaccin mot covid-19.

”Den här pausen gör att en del får vänta på sitt skydd, men höga säkerhetskrav kräver att vi gör noga beaktanden”, säger Karin Tegmark Wisell vid Folkhälsomyndigheten.

Di TV sänder direkt från myndigheternas pressträff.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

Fortfarande inväntar Folkhälsomyndigheten besked från Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) som väntas komma senare under torsdagen. På myndighetens sedvanliga pressträff presenterades därför inga nya beslut angående Astravaccinationerna, som stoppades i tisdags.

Men precis som vanligt uppdaterades de senaste siffrorna om coronasituationen. Ytterligare åtta dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige och totalt 13.236 smittade personer har avlidit i landet.

Men medan antalet dödsfall fortsätter att sjunka ligger smittspridningen på en hög nivå, berättar Karin Tegmark Wisell, biträdande statsepidemiolog och avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten.

”Det ser ut som, och vi befarar att det kan bli, fler fall under innevarande vecka jämfört med föregående vecka”, säger hon.

Den brittiska virusvarianten fortsätter att ta över. I 16 av 18 regioner utgör den varianten minst hälften av smittofallen.

”Vi kan konstatera att den brittiska varianten är dominerande i landet, kanske undantaget Gotland.”

För de varianter som först påvisades i Brasilien och Sydafrika är förekomsten betydligt lägre.

Sammanlagt har 738.537 personer i Sverige bekräftats smittade med coronaviruset, och Tegmark Wisell presenterade förekomsten av antikroppar hos bland annat blodgivare i landet den senaste tiden. De flesta siffrorna ligger mellan 5—10 procent. För en del regioner, eller för en del åldersgrupper, är siffran något högre eller lägre.

”Det såg väldigt olika ut i våra olika regioner”, säger Tegmark Wisell och berättar att bland annat Örebro och Stockholm ligger högre än andra regioner.

Hittills har 1.255.364 vaccindoser getts i landet, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret.

883.561 personer har fått åtminstone en dos, vilket motsvarar 10,8 procent av den vuxna befolkningen. 371.803 personer har fått två doser, vilket motsvarar 4,5 procent.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?