Annons

Festshoppen svängde om i krisen – satsade på bakning och pyssel

När fester och bröllop ställdes in drabbades Pauline Grindvalls e-handelssuccé My perfect day omedelbart. Genom att rikta in sig på pyssel- och baktillbehör ser hon ut att klara sig genom krisen.

Pauline Grindvall, grundare av My perfect day.
Pauline Grindvall, grundare av My perfect day.

Pauline Grindvall grundade e-handeln My perfect day 2013, som bland annat säljer dekorationer och tillbehör för dop, bröllop och fester. Bolaget har varit lönsamt sedan start och ökade sin omsättning med drygt 30 procent förra året till 21 Mkr. 

När regeringen meddelade i slutet av mars att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar begränsades till max 50 deltagare drabbades My perfect day direkt.

”Hela vår affärsidé bygger ju på att människor ska mötas. Vi såg snabbt att det här är ingenting som kommer gå över på en vecka. Vi valde att fokusera på de benen i vår affärsidé som inte är lika ansatta. Bakning och pyssel är sådant som nästan har gynnats av det här”, säger Pauline Grindvall. 

Det kan dock aldrig väga upp för tappet för inställda bröllop och dop, där försäljningen dök med nästan 50 procent i april och maj.

”I slutet av maj och juni har det återhämtat sig på annat sätt. Folk har lite mindre bröllop och gör det på annat sätt. Det som är positivt med bröllop är att man inte brukar ställa in dem för all framtid, utan snarare skjuter upp dem. Förhoppningsvis kommer kunderna tillbaka när det väl är dags.”

My Perfect days högsäsong är mellan april och september. Bolaget har sju anställda som är permitterade och arbetar på 60 procent. 

”Vi har fått behandla de här månaderna som en lågsäsong genom att justera ner av den fasta kostnadsbasen. Såklart lättare med rörligare kostnader. Det är skönt att kunna nyttja den möjligheten, inte behöva varsla. Bra och tryggt för personalen.”

Du har nästan dubblerat din omsättning varje år sedan start, hur tror du att det här året slutar?
”Förhoppningen är att vi ska hålla oss på rätt sida strecket genom att ställa om till rådande situation. Det är svårt att säga just nu, men det känns som att vi klarat oss genom de mest brinnande månaderna. Det är klart att jag har varit orolig, men nu har jag en bra magkänsla.”

Hur ser du på hösten?
”Eftersom vi har förlorat hela vår högsäsong är målet att ha en högre lägstanivå på lågsäsongen. Vi tänker fortsätta utveckla det nya området. Det kommer en höst med halloween, som blir större och större i Sverige. Vi försöker kanske lägga lite extra krut på dekorationer och bakdetaljer.”

Pauline Grindvall hade planer på att expandera till Norge till hösten, men de planerna skjuts på framtiden. 

”Målet är fortfarande att växa till Nordens andra marknader, men just nu är det inte någon idé. Man får försöka fokusera på det man har. Jag tror att det här året blir en parantes i böckerna för de flesta.”

 


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?