Annons

Ferroamp: Regeringsbeslut positivt för bolaget

Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, uppger att regeringens godkännande tidigare i veckan av lokal energidelning i mikronät öppnar marknaden för Ferroamps Powershare-teknik.

”Tekniken ökar möjligheten och lönsamheten för exempelvis bostadsrättsföreningar att investera i solenergi eller gemensamma energilager”, skriver Ferroamp i ett pressmeddelande.

Den nya förordningsändringen träder i kraft den 1 januari 2022.

”Det är fantastiskt roligt att Sverige nu följer Hollands exempel och godkänner energidelning i mikronät. Många av våra svenska kunder har avvaktat den här regeländringen och vi ser nu att de kommer att kunna realisera sina projekt med start redan i januari”, säger Björn Jernström som är grundare och teknikchef på Ferroamp.

Bolagets powershare-teknik innebär att flera närliggande byggnader kan sammankopplas med ett lokalt likspänningsnät för att dela gemensamma resurser som till exempel solceller, energilager i form av batterier eller snabbladdare för elbilar. Det ska bland annat leda till lägre kostnader. 

”Det här ger flera nyttor för kunderna, såsom ökad egenförbrukning av den producerade solenergin, lägre effektuttag från elnätet samt att ett gemensamt batterilager kan göras mindre än om varje byggnad skall ha sitt eget. På sikt kommer lokala mikronät även kunna erbjuda en ökad energisäkerhet genom att de kan fortsätta vara i drift vid avbrott i det publika elnätet”, skriver Ferroamp vars aktie noterades på Nasdaq First North under 2019.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera