Annons

Ferroamp mer än fördubblade omsättningen andra kvartalet

Greentech-bolagt Ferroamps nettoomsättning ökade till 37,7 miljoner kronor under det andra kvartalet 2021 (17,6). Resultat efter finansiella poster uppgick till -8,7 miljoner kronor (-8,9).

”Utöver en stark omsättningstillväxt fortsätter även bruttomarginalen att utvecklas väl och var i kvartalet på den högsta nivån någonsin, trots kostnadsfördyringar till följd av komponentbrist och ökade fraktkostnader. Ökningen är en kombination av volymutvecklingen i försäljningen samt pågående operationella initiativ och vi har en tydlig plan för att fortsätta lyfta bruttomarginalen för att nå vårt finansiella mål”, skriver vd Krister Werner i rapporten.

Bolaget har arbetat för att förbättra sitt resultat, bland annat har merparten av produktionen av volymprodukter lagts ut till produktionspartners. Men ökade kostnaderna kopplade till komponentbrist och transport gör att ytterligare marginalförbättringar ”låter vänta på sig”.

”Komponentbristen kommer troligen att kvarstå under resterande del av året. Vi har för att minska påverkan av komponentbristsituationen lagt arbete på att finna och kvalificera alternativa komponenter och lösningar. Vi har även utvecklat vår logistik och skeppar i dag produkter med olika typer av transporter”, skriver Krister Werner.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera