1515

Fem lyxlägenheter i Stockholm sålda till samma person

För tre år sedan stod det lyxiga bostadsprojektet färdigt. 

Nu har de sista lägenheterna i Continental Apartments vid centralstationen i Stockholm sålts, skriver Fastighetsvärlden. 

Foto:Tenjin Visual

Statliga bostadsbolaget Jernhusen och byggkoncernen Strabag färdigställde 19 lyxlägenheter mitt emot centralstationen i Stockholm 2016. Men det har varit en segdragen säljprocess. 

De sista fem lägenheterna köptes i slutet av förra året av samma person, rapporterar Fastighetsvärlden. Bostäderna omfattar tillsammans 600 kvadratmeter och ägaren planerar, enligt tidningen, att hyra ut dem.

Vad priset landade på är dock okänt.  

”Vad gäller prisnivån är det inget vi kommenterar då det är ett avtal med köparen. Alla lägenheter är nu sålda och vi är nöjda med affären” skriver Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen, i ett mejl till Fastighetsvärlden.

Förutom lägenheterna består Continental Apartments av en pendelstation och ett hotell. Toppvåningen såldes 2015 för 104,5 miljoner kronor vilket gav ett kvadratmeterpris på 250.000 kronor. Det kan jämföras med det genomsnittliga kvadratmeterpriset för bostadsrätter i Stockholm som i dag ligger på 68.000 kronor. 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?