1515
Annons

Fem köpvärda aktier enligt USA:s toppanalytiker

Den amerikanska aktiemarknaden rör sig kring rekordnivåer och börsglädjen väntas bestå under 2017. Inför det nya året har CNN listat fem aktier som topprankade analytiker pekar ut som köpvärda.

Bild:TT/Colourbox

Den rådande marknadsoptimismen är den näst längsta någonsin i USA, och Dow Jones industriindex är nu uppe och nosar på 20.000. Experterna spår att rallyt kommer att fortlöpa, men med betydligt lägre fart.

Investerare utvärderar nu vilka sektorer och aktier man bör ha exponering mot om uppgången saktar in. De fem analytikerna i CNN:s sammanställning har samtliga högsta betyg på TipRanks, som analyserar hur väl aktierekommendationerna faller ut.

Ross Seymore på Deutsche Bank rekommenderar Broadcom Limited inom teknologisektorn. I nuläget står aktien på 180 dollar, men analytikern räknar med att den kan stiga till 225 dollar. Skälet är att Broadcom, som är en ledande aktör inom trådlös teknologi, fortsätter att slå förväntningarna och dra ned på kostnaderna.

Inom hälsovårdssektorn pekas Envision Health care ut av Michael Wiederhorn på Oppenheimer. Han spår att aktien kommer att stiga till 87 dollar, från dagen 65 dollar, då man nyligen har slagits samman med AmSurg. Bolaget anses befinna sig i en bra position för att bli en dominant spelare på sjukvårdsmarknaden.

Även State Street Corporation anses vara värd att titta extra på. Finansbolagets aktie står nu på 79 dollar, men analytikern Ken Usdin på Jefferies tror att den kommer att klättra till 89 dollar. Argumentet lyder att bolaget fortsätter att skära ned på kostnaderna samtidigt som man vinner över kunder.

Flygbolaget Delta lyfts fram inom konsumenttjänstebranschen. Helane Becker på Cowen & Company ser aktien stiga till 56 dollar, från dagens 50 dollar, då såväl affärs- som fritidsresor har fortsatt att öka – i synnerhet då optimismen har lyft efter presidentvalet.

Alex Rygiel på FBR Capital tror i sin tur på ett ordentligt kurslyft för Dycom Industries. Industribolaget bistår med personal som bygger telekomtjänster, och spås kunna få sin kundbas att växa ytterligare efter ett starkt 2016. Aktien handlas för närvarande för 80 dollar, men spås sticka iväg till 115 dollar.

Värt att notera är dock, som alltid, att det inte finns några garantier för att spådomarna faller in – analytikernas toppbetyg till trots.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?