Annons

Fed-chef: Kan bli tre räntehöjningar 2018

Ordet för dagen är "normalisering", och marknaden förstår vad Federal Reserve försöker göra.

Det sade Fedchefen i San Francisco, John Williams, på fredagen, enligt Reuters.

Han sade att USA:s ekonomi är i ett mycket gott skick och att det kan komma en räntehöjning till i år, och tre nästa år, baserat på hur ekonomin utvecklas, men den exakta tajmingen är inte viktig.

Enligt John Williams är Fed nu närmare att uppfylla sina mål om inflation och sysselsättning än banken har varit under hans karriär, och han stöder till fullo den normalisering av balansräkningen som nu har inletts.

John Williams sade också att ser en Fed fundsränta på runt 2,5 procent som "det nya normala", och han tror att det kommer att ta omkring fyra år innan Feds balansräkning når en ny normal nivå.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?