ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Fed-chef går emot marknaden – vill inte sänka räntan

  • Bostons Fed-chef Eric Rosengren. Foto: Paul Yeung/Bloomberg och Richard Drew

Den amerikanska centralbanken väntas sänka styrräntan i slutet av juli. Men beslutsfattarna är inte överens. Bostons Fed-chef Eric Rosengren vill avvakta.

I slutet av juli träffas medlemmarna i FOMC, utskottet som tar beslut om den amerikanska styrräntan. Centralbankschefen Jerome Powell är inte ensam om att ha hintat att det blir en räntesänkning, och marknaden har prisat in en sänkning på minst 25 punkter.

Men Bostons Fed-chef Eric Rosengren, som är med och tar beslut i år, säger i en intervju med CNBC att han inte ser någon anledning till att agera i nuläget.

”Givet av ekonomin är ganska stark, givet att jag tror att inflationen kommer att hamna väldigt nära 2 procent och givet att tillväxten i ekonomin är tillfredsställande, tycker jag att det det är en miljö där vi inte behöver göra så mycket”, sade han.

Skulle handelsutvecklingen förändras dramatiskt, eller om Kina och Europa överraskar med en betydligt långsammare tillväxt än väntat hamnar saken i ett annat läge, enligt Rosengren.

”Men jag tycker att vi ska vänta till dess att vi ser bevis på att det verkligen händer.”

Tidigare har även Fed-chefen i Kansas City Esther George uttryckt att det inte finns anledning att sänka än, enligt CNBC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer