ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fed-besked tynger Asienbörserna

Asienbörserna visade överlag minus i torsdagens handel i spåren av onsdagskvällens Fed-besked, med en mer hökaktig ton än tidigare, och även att kinesisk statistik var svagare än väntat. Samtidigt fortsätter handelsrelationerna mellan USA och Kina att oroa investerarna.

I Tokyo var Nikkei 225-indexet ned 0,9 procent på torsdagsmorgonen och börserna i Fastlandskina hade backat 0,5-0,7 procent.

Fed höjde som väntat styrräntan till ett intervall mellan 1,75 och 2,00 procent. Samtidigt indikerade ledamöternas medianränteprognoser för styrräntan att den kommer att höjas totalt fyra gånger, med 25 punkter, i år, inklusive onsdagens höjning och höjningen i mars. I mars var motsvarande prognos tre gånger.

Kinas industriproduktion ökade 6,8 procent under maj, jämfört med motsvarande månad föregående år. Analytikerna hade väntat sig en ökning med 6,9 procent, enligt Reuters prognosenkät.

Vidare ökade detaljhandeln i Kina med 8,5 procent i maj, från motsvarande månad i fjol. Det var lägre än en väntad uppgång på 9,6 procent.

Handelsbanken skrev i en kommentar att den svaga statistiken över aktiviteten i maj indikerar att Kinas ekonomi nu saktar ned.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies