Annons

FDA ger Oncopeptides prioriterad granskning av ett cancerläkemedel – ”viktig milstolpe”

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har beviljat en prioriterad granskning av Oncopeptides ansökan om villkorat marknadsgodkännande för melflufen i kombination med dexametason för behandling av vuxna patienter med multipelt myelom.

Marty J Duvall, vd för Oncopeptides.
Marty J Duvall, vd för Oncopeptides.Foto:Oncopeptides

Melflufen är en ny klass av peptidlänkade läkemedel som riktas mot aminopeptidaser och snabbt frisätter alkylerande cellgifter inne i tumörceller, skriver bolaget.

”Det här är verkligen glädjande nyheter. Det är en viktig milstolpe för Oncopeptides ONCO -1,14% Dagens utveckling och ett stort steg på vägen att göra melflufen tillgänglig för patienter med multipelt myelom, som är i desperat behov av nya behandlingsmöjligheter”, säger Marty J Duvall, vd för Oncopeptides, i ett pressmeddelande. 

En prioriterad granskning, Priority Review, innebär att FDA: s mål är att hantera ansökan inom 6 månader (jämfört med 10 månader som är standard). 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?