ANNONS:
Till Di.se

Fastpartner-vd:n "Skulle placera allt i H&M"

Klädjätten H&M har alla möjligheter att överraska, anser Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner. Om han skulle placera en miljon kronor just nu skulle han därför lägga allt på H&M-aktien.

Vd:n anser att börsen är nära toppen, men slår likväl ett slag för en aktie som i nuläget tycks impopulär på de flesta håll.

"Jag gillar och köper en aktie som heter H&M – som ingen annan vill ha. Jag tror att det bolaget har alla förutsättningar genom att man har en närvaro på 4.500 platser i världen där man har den största befolkningstätheten", säger han i onsdagens Börsmorgon.

På frågan hur han skulle placera en miljon kronor på ett ganska riskvilligt sätt, med en tidshorisont på två-tre år, är svaret därför H&M-aktier.

"Om man kan kombinera närvaron med en elegant e-handelsstrategi, som när Amazon köper Wholefoods eller samarbetet som Walmart har med Google, då har man alla möjligheter i världen att överraska", säger Sven-Olof Johansson.

Han konstaterar att allt ligger i ledningens händer, och att han skulle placera hela miljonen i klädjätten i det scenario som avses.

"Jag tror att man har en god chans att göra en bra affär där, och det är ju 'contrarian' – ingen annan gör det just nu."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies