ANNONS:
Till Di.se

Fastighetstoppen köper hockeyaktier av Hugo Stenbeck

  • Greg Dingizian Foto: Lars Tulin/TT

Arvtagaren och miljardären Hugo Stenbeck har sålt stora delar av sitt innehav i hockeyklubben Malmö Redhawks. Köpare är bland andra fastighetsprofilen Greg Dingizian, storägare i börsbolaget Victoria Park, skriver Kvällsposten. 

Hugo Stenbeck, son och arvtagare till Jan Stenbeck, har gjort sig känd som hockeyälskare och gick 2011 in som ägare i hockeyklubben Malmö Redhawks. Och han uppges sedan ha lagt in 60-70 miljoner kronor i en storsatsning, och har trots ett långdraget bråk varit kvar som största ägare med över 50 procent, både själv och via en stiftelse.

Men nyligen avslöjade Kvällsposten att han säljer av en stor del av aktierna i hockeyklubben. Nu rapporteras att det är tre lokala profiler som har köpt en 20-procentig post av Hugo Stenbeck. Och enligt Kvällsposten handlar det bland annat om välkända namn från näringslivet.

En av köparna är Greg Dingizian, som är största ägare och vice-ordförande i börsbolaget Victoria Park. Hans post på 10,8 procent av kapitalet i fastighetsbolaget är värd närmare 800 miljoner kronor.

"Det var ett val mer med hjärtat än hjärnan", säger Greg Dingizian till Kvällsposten, och bekräftar att han köpt 5 procent av aktierna och att hans koppling till hockeyklubben främst är via vännen Percy Nilsson och som supporter. 

Även Byggnadsfirman Otto Magnusson uppges ha köpt en del av aktierna från Hugo Stenbeck.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies