1515
Annons

Fastighetsnytt tar Business Arena till Visby

För sjunde Almedalsveckan i rad flyttar Di:s systertidning Fastighetsnytt sin mötesplats Business Arena till Visby.

”Business Arena är en lägereld för alla som vill prata fastigheter och samhällsbyggnad”, säger nya vd:n Lena Stark.

Lena Stark är vd för Fastighetsnytt, med Business Arena, sedan början av maj.
Lena Stark är vd för Fastighetsnytt, med Business Arena, sedan början av maj.Foto:Emma-Sofia Olsson

Business Arena Almedalen samlar bygg- och fastighetsbranschen under ett tak för att synliggöra dess betydelse och bidrag till samhällsutvecklingen, enligt Lena Stark. Fokus under valåret 2018 blir naturligtvis de valfrågor som rör samhällsbyggarbranschen.

”Det kommer att handla om integration och samhällsfastigheter, men också vad som händer med stadsutvecklingen nu när det byggs färre bostäder”, säger Lena Stark.

Kan du nämna någon höjdpunkt på programmet?
”En är att statsvetaren Stig-Björn Ljunggren varje morgon kommer att göra en partianalys både av gårdagens tal och av dagens parti.”

Business Arena är en mötesplats för samhällsbyggarbranschen som startade 2001. Sedan dess har evenemanget expanderat till flera orter.

”Först utvecklade vi regionala mötesplatser i Göteborg, Malmö och Umeå. I år har vi slagit på stort och expanderat internationellt, med London. Även om det alltid finns saker att jobba med så är vi jättenöjda med London och planerar redan för nästa år. Och Luleå var en pangsuccé.”

Under året har Business Arena även påbörjat en lokal expansion som startade i Luleå och fortsätter i höst när konferensen slår upp portarna i Uppsala.

”Luleå var en pangsuccé med fulla lokaler. Kommunen bad oss redan på plats att komma tillbaka nästa år och vi för diskussioner med flera kommuner”, säger Lena Stark.

Lena Stark tillträdde som vd för Fastighetsnytt i början av maj efter en lång karriär inom event- och konferensbranschen, senast tre år som operativ chef på Kistamässan.

Hur känns det efter två månader och vad har du lärt dig? ”Det känns jättespännande. Fastigheter är verkligen en central del av samhället och handlar lika mycket om kommuner och regioner som fastighets- och byggbolag och det finns ett uttalat intresse och behov av att träffas. Det som har slagit mig är att Fastighetsnytt verkligen är en del av samhällsbyggarbranschen. Vi gör saker tillsammans med och för branschen snarare än om den.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?