Fastighetsnytt tar Business Arena till Visby

För sjunde Almedalsveckan i rad flyttar Di:s systertidning Fastighetsnytt sin mötesplats Business Arena till Visby.

”Business Arena är en lägereld för alla som vill prata fastigheter och samhällsbyggnad”, säger nya vd:n Lena Stark.

Lena Stark är vd för Fastighetsnytt, med Business Arena, sedan början av maj.
Lena Stark är vd för Fastighetsnytt, med Business Arena, sedan början av maj.Foto:Emma-Sofia Olsson

Business Arena Almedalen samlar bygg- och fastighetsbranschen under ett tak för att synliggöra dess betydelse och bidrag till samhällsutvecklingen, enligt Lena Stark. Fokus under valåret 2018 blir naturligtvis de valfrågor som rör samhällsbyggarbranschen.

”Det kommer att handla om integration och samhällsfastigheter, men också vad som händer med stadsutvecklingen nu när det byggs färre bostäder”, säger Lena Stark.

Kan du nämna någon höjdpunkt på programmet?
”En är att statsvetaren Stig-Björn Ljunggren varje morgon kommer att göra en partianalys både av gårdagens tal och av dagens parti.”

Business Arena är en mötesplats för samhällsbyggarbranschen som startade 2001. Sedan dess har evenemanget expanderat till flera orter.

”Först utvecklade vi regionala mötesplatser i Göteborg, Malmö och Umeå. I år har vi slagit på stort och expanderat internationellt, med London. Även om det alltid finns saker att jobba med så är vi jättenöjda med London och planerar redan för nästa år. Och Luleå var en pangsuccé.”

Under året har Business Arena även påbörjat en lokal expansion som startade i Luleå och fortsätter i höst när konferensen slår upp portarna i Uppsala.

”Luleå var en pangsuccé med fulla lokaler. Kommunen bad oss redan på plats att komma tillbaka nästa år och vi för diskussioner med flera kommuner”, säger Lena Stark.

Lena Stark tillträdde som vd för Fastighetsnytt i början av maj efter en lång karriär inom event- och konferensbranschen, senast tre år som operativ chef på Kistamässan.

Hur känns det efter två månader och vad har du lärt dig? ”Det känns jättespännande. Fastigheter är verkligen en central del av samhället och handlar lika mycket om kommuner och regioner som fastighets- och byggbolag och det finns ett uttalat intresse och behov av att träffas. Det som har slagit mig är att Fastighetsnytt verkligen är en del av samhällsbyggarbranschen. Vi gör saker tillsammans med och för branschen snarare än om den.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HuaweiAnnons

”Tekniken är på väg att göra affärsresandet överflödigt”

Mycket pekar på att affärsresandet kommer att fortsätta minska även efter pandemin. 

Det ställer krav på företagen att accelerera utvecklingen av sina digitala mötesrum – och ta det smarta kontoret till nästa nivå.  

Så kan smartare teknik göra ditt kontor mer effektivt 

I en global undersökning bland resenärer som det amerikanska managementkonsultbolaget Oliver Wyman gjorde förra våren svarade 27 procent att de planerar att resa mindre i jobbet i framtiden. När samma fråga ställdes i höstas hade siffran stigit till 43 procent, vilket visar på en insikt om att många av de affärsresor som görs i vanliga fall egentligen är onödiga. För varför ska man resa kors och tvärs över världen när det funkar lika bra att mötas i ett digitalt sammanhang? 

Det skulle i så fall vara för att slippa teknik som inte håller måttet. Flera av de som medverkade i undersökningen ansåg inte att telekonferenser var ett effektivt sätt att sköta affärer på, och de såg det inte heller som ett bra verktyg för att bygga nya affärsrelationer. Alla som deltagit i en telekonferens med dåligt ljud och undermålig bildkvalitet skulle nog hålla med om detta. 

Som att mötas ansikte mot ansikte

En förutsättning för att företagen ska kunna ersätta affärsresor med digitala träffar borde därför vara att använda teknik som gör det möjligt att mötas som i verkliga livet. Det är något som Huawei tagit fasta på med IdeaHub – ett produktivitetsverktyg för det smarta kontoret.  

– Pandemin har för alltid förändrat hur människor kommunicerar med varandra. Med IdeaHub vill vi hjälpa våra kunder att uppnå det mest effektiva sättet för kommunikation i både online- och offline-möten. När de inte har någon annan kommunikationsmetod än telekonferens, ser vi till att de kan interagera som om de var på samma plats. Detta med hjälp av vår avancerade ljud- och videoteknik samt sömlösa whiteboard-upplevelse, förklarar Johan Eriksson, Cloud & AI Business Manager på Huawei. 

Fokus på enkelhet

IdeaHub tillhör Huaweis intelligenta kommunikationsproduktserie, som är baserad på mer än 20 års audiovisuell forskning och utveckling. IdeaHub-seriens produkter är skapade ur en ökad efterfrågan på effektivare kommunikation och framväxten av teknologier som moln och artificiell intelligens – som har lett till en ny era av smarta kontor, där man kan arbeta när som helst, var som helst. En viktig del i utvecklingen av IdeaHub har varit att göra den så enkel som möjligt att använda. 

– Vi integrerade en professionell videokonferenskamera och mikrofonuppsättning i IdeaHub och gjorde den vacker och enkel. Dubbla operativsystem gör det också lätt för användarna att nå alla sina kunder på olika typer av plattformar med en enhet. Fem olika trådlösa delningsmetoder, AI-driven kamera, mikrofon och whiteboard gör tekniken okomplicerad och lättillgänglig. 

För att deras kunder ska slippa problemet med teknik som inte beter sig som den ska, har Huawei gjort IdeaHub så pass tillförlitlig att den kan hantera upp till 30 procents paketförlust under ett videomöte. 

– Andra avancerade teknologier som speaker tracking samt text- och  formigenkänning är alla tillgängliga genom ett enkelt klick. Detta i syftet att förbättra möteseffektiviteten och förhindra att tekniken tar huvudrollen och distraherar deltagarna från mötet. 

Miljöperspektivet 

Tittar man på IdeaHub utifrån ett större perspektiv, tror Johan Eriksson att den här typen av teknik i längden även kommer att ha en positiv inverkan på miljön. 

– Eftersom IdeaHub gör onlinemöten lika effektiva som att mötas ansikte mot ansikte, tror jag att vi inte längre kommer att ha något stort behov av att resa i arbetet. På så sätt bidrar tekniken till minskad klimatpåverkan. 

Så kan smartare teknik göra ditt kontor mer effektivt 

 

Mer från Huawei

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Huawei och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?