ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Fastighetschefen tar lyxkedjan till Sverige

  • Hotelljätten Marriott International, en av världens största hotellkedjor, fortsätter sin expansion. Nu planeras en svensk lansering av ett av kedjans 30 varumärken, AC by Marriott. Det första hotellet blir i Ulriksdal i Stockholm.

Hotell- och fastighetsbolaget Vi Invest ska etablera det första AC by Marriott-hotellet i Sverige. 

”Det är väldigt spännande”, säger Martin Hosseini, vd på Vi Invest. 

Hotelljätten Marriott International, en av världens största hotellkedjor, fortsätter sin expansion. Nu planeras en svensk lansering av ett av kedjans 30 varumärken, AC by Marriott. Det första hotellet blir i Ulriksdal i Stockholm. 

Det är hotell- och fastighetsbolaget Vi Invest som sätter det nya hotellet på kartan. För två år sedan ingick de ett avtal med hotellkedjan och planerar att öppna omkring tio AC by Marriott hotell i Sverige. För Di avslöjar Martin Hosseini, grundade och vd på Vi Invest, att kontrakten för två av hotellen, på Arlanda samt Kista, redan är påskrivna. Dessutom har de flera ytterligare kontrakt på gång 

  • Martin Hosseini, grundade och vd på Vi Invest. Foto:

”Det är väldigt spännande. Det går verkligen framåt och vi har för avsikt att öppna ännu fler än vad vi talade om från början”, säger Martin Hosseini, grundade och vd på Vi Invest. 

Enligt honom finns det en saknad av internationella aktörer på den svenska marknaden och med en till stor internationell spelare öppnar det upp Sverige ännu mer för en utländsk publik, anser han. 

”Tittar man på de nationella marknaderna så är vi väldigt dåliga i Sverige på internationella varumärken. Jag fick idén att man kanske borde titta runt på vad som finns där ute och vad som borde finnas i Sverige. Då föll valet på Marriott och därifrån inledde vi diskussionerna”, säger Martin Hosseini. 

”Marriott är också känt över hela världen och verkar i omkring 150 länder. Det finns det absolut en framtid för att etablera Marriott här”, fortsätter han. 

Det fyrstjärniga hotellet som byggs i Ulriksdal i Stockholm blir sex våningar högt, 10.000 kvadratmeter och med 223 rum. Hotellet beräknas vara redo för de första gästerna att checka in under våren 2020. 

”Produkten är väldigt bra och är av hög standard, vilket absolut behövs mer av här. Vi känner oss bekväma med den här produkten och känner inga direkta risker, så länge det inte finns risker för hotellmarknaden. Men är man internationellt förknippad riskerar man dessutom mindre än på en lokal hotellmarknad”, säger Martin Hosseini. 

Vi Invest planerar att de andra hotellen kommer stå redo för besökare inom åtta år. 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer