1515
Annons

Fastighetsbolaget skänker bort julgåvan

Det blir inga julklappar för SHH Bostads anställda eller kunder i år. I stället har man valt att skänka 50.000 kronor till Läkare utan gränser. ”Det var ett väldigt enkelt beslut för oss alla”‚ säger vd:n Misha Moeremans d'Emaus.

SHH Bostad, med vd:n Misha Moeremans d'Emaus, tar sig an Roger Akelius utmaning.
SHH Bostad, med vd:n Misha Moeremans d'Emaus, tar sig an Roger Akelius utmaning.Bild:Mats Lundqvist; Colourbox

Fastighetsutvecklaren SHH Bostad väljer att ta sig an Roger Akelius utmaning. Nu har bolaget nämligen valt att skänka 50.000 kronor till Läkare utan gränser.

”För oss kändes det självklart att hjälpa till. Läkare utan gränser är en organisation som vill göra skillnad med fantastiska insatser”, säger vd:n och grundaren Misha Moeremans d'Emaus.

Bolaget har sedan starten 2010 byggt ungefär 500 bostäder med lika många under pågående produktion. Och visst blev man triggade av utmaningen som Roger Akelius, också verksam inom fastighetsområdet, initierade i slutet på november.

”Självklart var det extra roligt. Roger Akelius är en fantastisk donator som hela tiden återkommer med generösa bidrag. Men det största skälet till att vi bidrar är givetvis det arbete som Läkare utan gränser gör. Världen är just nu i mångt och mycket ogästvänlig och organisationen har många självuppoffrande volontärer som hjälper till.”

Pengarna kommer från SHH Bostads julklappsbudget. Istället för att ge julgåvor till sina anställda, kunder och samarbetspartners väljer man alltså att stötta människor på flykt. 

”Vi är 20 anställda på kontoret och samtliga känner en stolthet att få vara med på det här viset. Det var ett väldigt enkelt beslut för oss alla. Julklappar får man ändå, på ett eller annat sätt”, säger Misha Moeremans d'Emaus, vd på SHH Bostad.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?