1515
Annons

Färre svenskar motståndare till Nato-medlemskap

Opinionen när det gäller svenskt Nato-medlemskap är nu delad i tre jämnstora delar, visar Dagens Nyheters/Ipsos senaste mätning.

Foto:Olivier Matthys/TT

35 procent säger nej på frågan de anser att Sverige bör ansöka om medlemskap, medan 33 procent svarar ja. 32 procent är osäkra.

Andelen motståndare till ett Nato-medlemskap minskade med 3 procentenheter och andelen positiva ökade lika mycket jämfört med förra mätningen, som gjordes för drygt ett år sedan.

”Det är tredje mätningen i rad där andelen som motsätter sig att vi ska ansöka om Nato-medlemskap minskar. Det betyder att för första gången sedan vi började mäta så väger det jämnt mellan anhängare och motståndare till ett Nato-medlemskap , säger Nicklas Källebring. opinionsanalytiker vid Ipsos”, till DN.

I undersökningen, som genomfördes under första halvan av december i fjol, deltog 1 226 personer. Frågan som ställdes var: ”Anser du att Sverige bör ansöka om medlemskap i Nato eller anser du inte det?”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?