Annons

Färre nya coronasmittade i USA

Antalet nya smittade från coronaviruset i USA visar tecken på att avta, där totalen på måndagen understeg 50.000 för andra dagen i rad.

Foto:Michael Short

Enligt Covid Tracking Project rapporterades 49.561 nya smittade det senaste dygnet, upp från 48.694 på söndagen.

Antalet döda uppgick till 519 jämfört med 515 på söndagen, men är ändå en nedgång från över 1.000 döda per dag under de senaste två veckorna.

Kalifornien hade under 6.000 ny fall för första gången sedan den 6 juli, medan Florida hade under 5.000 för första gången sedan den 23 juni. Även i Arizon och Georgia syntes minskningar. 

I Florida kan antalet däremot har påverkats av minskade tester i spåren av orkanen Isaias, rapporterar Financial Times.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?