Färre nya arbetslösa i USA

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 41.000 till 220.000 personer, under vecka 2, jämfört med föregående vecka.

Det visar säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet.

Analytiker hade räknat med 250.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Reuters snittprognos.

Under veckan före uppgick antalet till oreviderade 261.000 personer.

Genomsnittet för de fyra senaste veckorna sjönk till 244.500 från oreviderade 250.750 för föregående vecka.

Antalet personer som fortsatte att få bidrag uppgick till 1,952 miljoner under vecka 1, upp från reviderade 1,876 miljoner veckan före (1,867). Denna statistik släpar efter en vecka jämfört med siffran för antalet nyanmälda arbetslösa.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?